Begge snøkanonene er i gang

snokanon-polecat-leveresSkigruppa i Nesodden IF har gått til anskaffelse av en ny snøkanon da den eldste av det to vi har hatt, «Baby’en», begynte å vise aldringens tegn. Den 14. november ble den nye PoleCat-kanonen levert. Noen dager etterpå var leverandøren av snøkanonen, SMI Snowmakers AS, på besøk for oppstarts- og igangsettingsveiledning med kommunens folk og superbrukergruppa i skigruppa.

Skigruppa har et godt samarbeid med Nesodden kommune og for første gang fikk vi lov til å starte opp produksjonen på egen hånd da det ble plutselig mye kaldere enn ventet tirsdag ettermiddag. Kl 21 var kanonene i gang. Dette er en vinn-vinn situasjon for både skigruppa og kommunen. Vi får mulighet til rask oppstart, mens kommunen slipper å mobilisere personell utenom arbeidstid.

Begge kanonene har gått uavbrutt med kjøletårn siden oppstart tirsdag kveld og produksjonen har vært veldig bra. Det merkes at vi har fått en ny kanon og når alt det andre tekniske som kommunen har ansvaret for (pumpe, kjøletårn, osv.) også fungerer så kan man faktisk se at snøhaugen vokser time for time.

snoproduksjon-polecat-og-m18Vi produserer så lenge vi kan idag 15.desember og håper vi skal ha nok snø til løypa rundt Bergerbanen ila dagen. Vi vil imidlertid produsere så mye vi kan slik at vi fortest mulig sikrer nok snø for sålen vi trenger i 1.5km løypa.

Når snøen skal kjøres ut er ennå ikke avklart – men vi gleder oss til fortsettelsen og ser frem til skiføre!

Når neste kuldeperioden nærmer seg vil man kunne bidra til snøproduksjon ved å melde se på snøkanonvakt – følg med her for statusoppdateringer/påmelding:

http://www.signupgenius.com/go/20f0e48aca922a0f85-snproduksjon

Dette innlegget ble publisert i Anlegg, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s