Hvorfor står snøkanonene på Berger?

Som mange har registrert så står snøproduksjonsanlegget på Berger stille til tross for at det har vært flere kuldeperioder den siste tiden. Skigruppa har blitt informert av Nesodden kommune om at de ikke vil være i stand til å levere vann til produksjonsanlegget på Berger før 15.februar 2018, en beskjed som kommer midt i det som normalt er vår mest aktive produksjonsperiode. Dette er noe vi selvsagt beklager overfor alle som ønsker skiforhold på Berger. Skigruppa investerte i fjor i et alternativt produksjonsanlegg i Møllebakken, og med hjelp fra kommunen og god velvilje fra Brattbakkens Venner, så vil vi forsøke å starte opp produksjon ved dette anlegget fredag kveld. Dette anlegget har betydelig mindre kapasitet enn hovedanlegget ved Berger, krever lavere temperaturer for optimal drift og medfører også betydelig lengre kjøreavstander for å få snøen ut i lysløypa ved Berger Stadion enn om snøen ble produsert på Berger. Vi kan derfor ikke love tilsvarende gode skiforhold på Berger denne vinteren som tidligere år, med mindre vi får god hjelp ovenfra i form av natursnø.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s