Skitrening for barn født i 2009

Barn på skiFra 10. januar 2017 starter skigruppa trening for barn født 2009. Treningstidspunktet blir tirsdager kl. 18.15-19.15. Det blir trening så lenge skiføret holder (medio mars 2017), men det blir treningsfri i vinterferien. Det forventes at man møter til trening med ferdig smurte ski, og det anbefales at man får prøvd om skiene fungerer fra ca kl. 18.00. Treningen vil bli arrangert i samme stilart som samme ukes onsdagsrenn.

For å delta på treningene må utøverne være medlem av Nesodden IF (enten individuelt eller via familiemedlemskap). Treningen er gratis første sesongen, men fra andre sesong avkreves det treningsavgift til skigruppa i Nesodden IF for å delta på trening og renn.

Skigruppa ønsker en oversikt over antall barn som ønsker å være med på treningen og ber om at alle som ønsker å delta registrerer seg på følgende lenke:
https://reg.eqtiming.no/?EventUID=33309

NB! Velg alternativet «Bare andre enn meg selv». Påmeldingen er gratis, men husk medlemskap i NIF (se fanen «Bli medlem» på http://www.nesoddenif.no)

Kontaktperson: Siw Kristin Vestengen, tlf 90754978, siw@vestengen.no

Om treningen:

Treningen for 2009 forutsetter at man har gått litt på ski før, dersom man er helt nybegynner, anbefales nybegynnerkurs i regi av Nesodden IF. Treningen har som formål å gi barna skiglede, skiferdigheter og ikke minst mestringsfølelse på ski. Det er ønskelig for skigruppa at flest mulig blir inspirert til å delta på skirenn, spesielt Onsdagsrenn, men det er ikke noe krav for å delta på treningene. Vi vil fokusere på utvikling av gode ferdigheter i variert terreng for klassisk og skøyting. Det blir lagt opp til skilek, stafetter og andre øvelser der man prøver ut ulike tekniske og taktiske ferdigheter. Treningen vil alltid begynne med kort oppvarming i eget tempo. For de av barna som ikke kan skøyte eller har lite erfaring med dette, blir det i starten lagt opp til kombinasjon av begge stilarter. For nybegynnere på skøyting kan det derfor være lurt med festesmøring også på skøyteøkter. Det er ventet at barna på treningsgruppen 2009 har varierende skierfaring. Vi vil derfor ha som mål å tilrettelegge for skitrening på ulike nivåer. Det vil bli delt inn i mindre grupper på deler av treningen, slik at vi ikke blir for mange barn per voksen og for at barn med ulikt nivå skal få tilpassede utfordringer. Det er viktig at vi får beskjed dersom et påmeldt barn har helt spesielle behov for tilrettelegginger (for eksempel sykdommer eller funksjonsnedsettelser), eller om man ikke ønsker navn eller foto av barnet på nettsider.

Trenere/behov for hjelp fra foresatte:

Vi har nå noen trenere for gruppen 2009. Vi hører gjerne fra flere som ønsker å bidra som skitrenere eller hjelpere for gruppen 2009. Det er forøvrig ønskelig at foresatte bidrar som aktive støttespillere på trening og eventuelle renn. Vi ser gjerne at foresatte selv deltar på skitreningen. Vi forventer at foresatte bidrar til at utstyr og smøring fungerer, man kan spørre om råd og hjelp ved behov. Foreldre i Skigruppa har ansvar for å arrangere Amtarenn og premiefester, samt skirennet Nesodden på Langs.

Om skirenn:

Skigruppa i Nesodden IF og Norges Skiforbund arrangerer langrenn/skirenn fra denne alder, uten plassering / rangering av tid. Onsdagsrenn har også klasse uten tidtaking. Vanligvis går 2009-årgangen denne sesongen 1,5 km, kortere ved sprintrenn. Onsdagsrennet har egen påmeldingsportal og regler. Man må ikke være medlem av Nesodden IF for å delta på Onsdagsrenn. PS: Barn født i 2009 vil av Norges Skiforbund defineres som gutter og jenter 8 år (selv om man er 7 år). Ved eventuell deltagelse på øvrige renn må man være medlem av Nesodden IF. På stafetter er det klubben som melder på barna. Forøvrig er det foreldrenes ansvar å melde på egne barn i via påmeldingsportalen MinIdrett (https://minidrett.nif.no/) , eventuelt via terminlisten til langrenn via www.skiforbundet.no/langrenn. Påmeldingsfrist er vanligvis tidlig samme uke som renn, men påmelding åpner flere uker før aktuelle renn. Ved etteranmelding til renn påløper et gebyr som må betales av den enkelte. Det er viktig at man melder seg av renn dersom man ikke kan møte (se for øvrig informasjon på hjemmesiden til skigruppa). Ved deltagelse på renn utenfor Nesodden vil 2009 følge prioriteringsplan for 2008 (se egen fane). Denne er laget for at utøvere fra Nesodden skal kunne treffe utøver fra egen klubb på eksterne renn, og består for det meste av renn i relativt kort avstand fra Nesodden. Første anbefalte renn utenfor Nesodden er Sparebank1 Drøbaksrennet 14.01.17 (påmelding startet). Håper noen også vil delta på stafett utenfor Nesodden.

Om skiutstyr og smøring:

Vi vil bidra med råd om smøring i forkant av treningene, fortrinnsvis med tips dagen før, og ved oppmøte 15 minutter før trening. Nesodden IF Skigruppa og Norges Skiforbund ønsker ikke at man skal investere i mye dyrt utstyr for å delta på trening og renn. Det er likevel viktig for skiglede at man har utstyr som passer. Dette må gjerne være anskaffet brukt. For øvrig får man god hjelp til kjøp av skiutstyr på Energihuset på Tangen Nærsenter. Den generelle anbefaling er at man til denne aldersgruppen har et par ski. «Universalski» har spenn som fungerer for både skøyting og klassisk stil. Det er viktig at skiene ikke blir for stive, da det da blir vanskelig å få feste i klassisk stil, og få til god styring av skiene i skøyting. Dersom skiene er for myke, vil man dog miste gli i skiene. Skiene vil få bedre gli om de «glides» av og til, men de færreste gjør dette ofte i denne alder. Stavene skal være i skulderhøyde i klassisk stil, i skøyting fra skulderhøyde til hake (de fleste nybegynnere i skøyting har nytte av litt korte staver i skøyting, eventuelt bruke klassisk staver). Det er generelt viktig at staver og ski ikke er for lange. Det er fint om barna har staver med håndtak de klarer å ta på selv. Utvokste staver kan brukes på senere barmarkstreninger (staver som tilsvarer albue-lengde). Vanlige klassiske skisko og «kombi-sko» fungerer bra.  De fleste vil trenge varme votter for å holde seg varm på hendene. Varmere hansker med plass til flere fingre i samme rom (splitt mitts), er gode alternativ til klassiske tynne fingerhansker. Forøvrig klær etter vær. Lett lekedress/jakke/bukse motvirker at man blir våt hvis man faller i snøen.

Dette innlegget ble publisert i Gruppe 2009, Nyheter, Trening og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Skitrening for barn født i 2009

 1. Hege Sandvik sier:

  Hei! For en liten tid tilbake meldte jeg min datter på skiskole (2009 -barn) fordi jeg trodde det var det eneste tilbudet som var for hennes årskull her på Nesodden. Nå ser jeg at det skal være en litt annen type skitrening for 2009-barn fra 10.januar og jeg tror det ville passe mye bedre for henne! Hun har tidligere gått to sesonger på Skiforeningens skiskole i Oslo, og i fjor påske gikk hun noen få turer på ski i fjellet, den lengste på ca 8 km så hun er jo ikke helt nybegynner, selv om teknikken selvsagt trenger å forbedres.

  Jeg skulle veldig gjerne få bytte hennes påmelding fra lørdags-skiskole og til tirsdagstrening i stedet. Håper dette kan la seg gjøre?

  Vennlig hilsen Hege Sandvik mor til Henriette Gullestad f. 11.05.2009

  >

  • rebanken sier:

   Hei Hege,
   For å delta på skitreningen for barn født 2009 som starter i januar er det bare å melde seg på ved å bruke påmeldingslenken på våre nettsider.
   Når det gjelder skikurset må du ta kontakt med administrasjonen i Nesodden IF. Det er de som administrer skiskolen.
   mvh
   Roy Eskild Banken
   Styremedlem
   Nesodden IF skigruppa

 2. Tilbaketråkk: Organisert skitrening for barn f.2009 – Nesodden Idrettsforening

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s